Suppli

Postat de simsim82 in Mancaruri cu carne
17 Feb 2014 | 12934 vizualizari
Suppli

Anii petrecuti in Italia m-au facut sa ma indragostesc de bucataria italiana. Va sfatuiesc sa incercati reteta de suppli, desi e mai migaloasa, merita efortul! Reteta de Suppli este foarte raspandita mai ales in regiunea Lazio (Roma), dar este cunoscuta in toata Italia, desi reteta variaza de la o regiune la alta.

Ingrediente

  • 200 g carne tocata (de vita)
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml vin
  • 30 + 50 g unt
  • 400 g orez
  • 250 ml bulion
  • 100 g branza rasa (pentru paste)
  • 1 ou
  • sare
  • mozarella (cca 200 g)
  • +3 oua si pesmet

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie (30 g) si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea tocata si se amesteca 2-3 minute, pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, apoi bulionul,putina sare si piper (daca doriti) si se lasa la fiert pana incepe sa scada lichidul.

Cand adaugam orezul, avem nevoie si de 1-2 pahare de apa (sau supa) si lasam la fiert pana cand orezul este aproape fiert. Atunci adaugam untul (50 g) si branza rasa si amestecam pana se incorporeaza. Stingem focul si adaugam oul batut, amestecand bine. Se rastoarna compozitia pe o farfurie intinsa si se lasa pana se raceste complet.

Intre timp taiati mozzarella cuburi si lasati-o sa se scurga.

Cand s-a racit orezul, se da forma la suppli : se ia in palma o lingura de compozitie, se asaza 2-3 cuburi de mozarella in centru si se acopera cu inca o lingura de compozitie, apoi i se da forma ovala.

Repetam actiunea pana terminam compozitia, apoi le dam prin ou batut si pesmet si le prajim in ulei (baie de ulei) pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suppli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Postat de mihaelar63

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt...

Citeste continuarea

Bastonase de pui crocante si aromate

Postat de cristeena20

Bastonase de pui crocante si aromate

Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2014, 11:21
la 17.02.2014, 11:27
Intresant !
la 17.02.2014, 11:37
Ingredientele-s la mâna tuturor, doar vezi că, noi le-am văzut până acum combinate numai în stil românesc. Bun!
la 17.02.2014, 11:46
ce bunatate avem noi aici
la 17.02.2014, 12:20
hmmm... bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking