Tafelspitz vienez

Postat de mihaelar63 in Vita
15 Feb 2021 | 3669 vizualizari
Tafelspitz vienez

 Tafelspitz vienez am mancat si la mama lui acasa. Mi-a placut foarte mult. Se prepara din bucati de rasol de vita cu legume si se serveste carnea calda insotita de legumele din supa. Traditional, Tafelspitzul este servit cu un sos de hrean cu mere sau sos de hrean cu smantana si marar .Zeama in care a fiert carnea si legumele este folosit ca baza la o supa in care se fierb taitei traditionali spatzle . Tafelspitzu, desi simplu de preparat , l a ajuns atat de vestit pentru ca era mancarea preferata a imparatului Frantz Josef.  Sincer noi servim foarte des carne de vita cu legume fierte in supa . De data aceasta am vrut sa respect reteta de tafelspitz traditional vienez .

Ingrediente

  • 1 Kg rasol de vita -3 bucati
  • 3 morcovi mari
  • 3 catei usturoi
  • 9 cartofi mici
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe seminte ienupar
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert .
  4. Ceapa se taie in doua si se rumenste pe taietura , usor , intr-o tigaie  fara ulei . Aceasta imbunatateste gustul si da o culoare frumoasa supei .
  5. Nu uitati sa sarati . Fierbeti in 3l apa .
  6. Pentru fierbere eu am folosit batrana mea oala cu aburi .
  7. Daca nu aveti oala cu fierbere sub presiune , fierbeti sub capac , la foc mic , pana carnea este bine patrunsa .
  8. Avantajele fierberii sub presiune sunt ca se pastreaza mai bine legumele [nu se sfarma ] si zeama este clara.
  9. Dupa 90 de minute  de fiert la foc domol , am scos capacul [ respectand regulile ] si am scurs aproape toata zeama [in care ulterior am facut galuste de gris ].
  10. Acum am adugat boabele de ienupar si le-am last sa infuzeze inca 20 minute la focul dat la minimum posibil .
  11. In reteta originala ienuperul se pune la inceput . Stiam ca nu va influenta [ in sensul ca-mi va place ]gustul carnii si al legumelor dar nu stiam cum va fi zeama .
  12. Din acest motiv am salvat zeama si am folosit ienupar mai tarziu .
  13. Bucatile de carne se servesc insotite de legumele fierte din supa .
  14. Dati prospetime tafelspitzului cu patrunjel verde tocat .
  15. Noi am pus alaturi un sos simplu de hrean razuit, acrit cu otet de mere si amestecat cu miere, piper si smantana .
  16.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tafelspitz vienez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Steak cu orez si sofran

Postat de susu

Steak cu orez si sofran

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2021, 18:54
Ce bine arata
la 15.02.2021, 18:57
Am mancat și eu, nu știam că așa se numește, noi o știm ca rasol cu legume. Foarte bun!
la 15.02.2021, 18:58
la 15.02.2021, 19:13
Ancuta . Asa stiam si eu . Dar ienuparul si ceapa prajita + Servirea cu sos de hrean , face diferenta si specificul retetei vieneze
la 15.02.2021, 19:24

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking