Ingrediente
- 1-2 bucati carne de manzat(vita)
- un cub de unt
- ulei de masline
- sare/piper
Pentru sos:
- 1 lingura smantana
- unt
- 1 bucata mica de ceapa alba
- 1 catel de usturoi
- piper alb
Pentru decor:
Mod de preparare
Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper.
Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu isi pierde suculenta.
Pregatim o folie de aluminiu, punem bucatiile de carne, acoperim si punem intr-o tava cu apa la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 10-12 minute.
Carnea cand este gata se lasa sa se odihneasca cateva minute la loc cald.
Pentru sos:
In tigaia in care am pregatit carnea, se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul intreg putin crestat, punem putina apa sa fiarba 1-2 minute, se adauga untul,smantana si condimentele.
Punem carnea intr-o farfurie, turnam sosul deasupra si presaram patrunjel proaspat tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliata di manzo con salsa di panna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|