Tagliata di manzo con salsa di panna

Postat de gurita_ta2005 in Vita
5 Mai 2015 | 6309 vizualizari
Tagliata di manzo con salsa di panna

Carne de vita in sos de smantana

Ingrediente

  • 1-2 bucati carne de manzat(vita)
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • sare/piper
Pentru sos:
  • 1 lingura smantana
  • unt
  • 1 bucata mica de ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • piper alb
Pentru decor:
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Carnea de vita se spala si se usuca bine cu un prosop de hartie, se condimenteaza pe ambele parti cu piper.

Intr-o tigaie punem untul si punem carnea pe fiecare parte cam 5 minute, intre timp se stropeste si cu ulei de masline, carnea nu se inteapa cu furculita si nici nu se taie pentru a nu isi pierde suculenta.

Pregatim o folie de aluminiu, punem bucatiile de carne, acoperim si punem intr-o tava cu apa la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 10-12 minute.

Carnea cand este gata se lasa sa se odihneasca cateva minute la loc cald.

Pentru sos:

In tigaia in care am pregatit carnea, se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul intreg putin crestat, punem putina apa sa fiarba 1-2 minute, se adauga untul,smantana si condimentele.

Punem carnea intr-o farfurie, turnam sosul deasupra si presaram patrunjel proaspat tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliata di manzo con salsa di panna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu legume

Postat de eumimi

Friptura de vitel cu legume

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...

Citeste continuarea

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de mihaelar63

Beef Wellington cu galbiori de padure

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 17:18
Auzi,te rog frumos să faci pași cu plate-ul ăla! Mă omori aici! Io singură și neajutorată! )
la 05.05.2015, 17:21
la 05.05.2015, 17:24
sunshine ))
la 05.05.2015, 17:24
adele
la 05.05.2015, 17:33
bun bun

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking