Tagliatelle carbonara

Postat de Oana in Paste
25 Feb 2012 | 9065 vizualizari
Tagliatelle carbonara

Ingrediente

  • 200 g tagliatelle
  • 100 g bacon feliat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de parmesan ras
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg. Cel mai bine ar fi sa fie si clatite sub jet de apa rece, altfel se vor lipi...asa cum am patit eu :(

Baconul se taie fasii subtiri si se trage intr-o tigaie teflonata, fara ulei, impreuna cu usturoiul maruntit. Galbenusurile se freaca bine cu parmesanul si se subtiaza apoi cu vinul alb. Se adauga pastele in tigaia cu bacon si apoi se toarna deasupra amestecul de galbenusuri.

Se amesteca usor si se servesc fierbinti, cu parmesan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle carbonara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste carbonara cu sos de smantana

Postat de oanapl

Paste carbonara cu sos de smantana

Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare...

Citeste continuarea

Tagliatele Carbonara

Postat de Larisel

Tagliatele Carbonara

Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere. Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 16:27
vrei sa ma distrugi psihic cu atatea bunatati
la 25.02.2012, 16:38
Mmm.. foarte bune!! N-am mai mancat de mult timp
la 25.02.2012, 16:46
un clasic . oricum am ceva special cu sosurile albe, insa si cele rosii incep sa-mi intre in suflet. acum sunt la 50-50, acum fro 2 ani era cu 75% sosuri albe . si da, tagliatellele sunt pastele mele favorite, ca tip.
la 25.02.2012, 16:48
Si eu prefer sosurile albe
la 25.02.2012, 22:30
delicioase

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking