Tagliatelle cu busuioc si pastrama

Postat de mihaelar63 in Paste
15 Oct 2010 | 4582 vizualizari
Tagliatelle cu busuioc si pastrama

Cum vad cate o pasta fainoasa mai deosebita nu rezist si ii spun ,, hai cu mine''!!!

Ingrediente

  • 250 gr paste cu busuioc ,
  • 250 gr paste integrale ,
  • sare 
  • 500 gr pastrama porc 
  • 100 ml ulei
  • 3 rosii 
  • 3 catei usturoi
  • i ardei rosu
  • sare
  •  piper 
  • busuioc verde
  • 300 gr branza burduf

Mod de preparare

  1. pastele se fierbin apa clocotita cu sare si 1 lingura de ulei, sa nu se prinda , se scurg si se clatesc cu apa rece .
  2. in restul de ulei incins se prajeste pastrama  [ desarata daca e cazul ] taiata fasii , pana devine usor crocanta ,
  3. rosiile usturoiul , ceapa , ardeiul se curata , se spala , se taie bucati si se dau prin blender cu 2 fire busuioc .Sucul rezultat se da in clocot scurt impreuna cu sare si piper . [sa-i mai ramana savoarea de proaspat ]
  4. serviti pastele cu sosul proaspat , pastrama crocanta si decor de busuioc verde , presarati cu branza de burduf .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu busuioc si pastrama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu sos alb si ardei copti

Postat de Poliana

Tagliatelle cu sos alb si ardei copti

Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele  - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 15:32
sunt primasi arata asa binepastele asteaasa ca pregateste-mi o portie ca vin
la 15.10.2010, 15:37
bineinteles Lia , dar ai spus cuvantul vin ? avem si vin alb productie proprie , demi -sec
la 15.10.2010, 15:49
vin si eu, ca-mi plac pastele muuuult.....da vin demi-dulce n-ai?eu de-ala vreau...si merge si rosu, ca nu-s pretentioasa( anu trecut cand am fost in tara cumnata mea m-a cinstit numa cu un vin cica-i zice Sange de taur...mai frate, nu-s de ce-o fi sangele ala, da tare o fost buuuun) .
la 15.10.2010, 15:52
la 15.10.2010, 15:54
Ada , gasim ceva la ,, arhiva ''

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking