Tagliatelle integrale cu pui si smantana

Postat de miha in Paste
30 Iun 2010 | 9150 vizualizari
Tagliatelle integrale cu pui si smantana

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle:
  • 1 ou
  • 150 g faina integrala
  • 3 linguri apa calduta
  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 300 g smantana
  • 100 g mazare 
  • sare si piper
  • Pentru cosuletul de decor:
  • ~300 g aluat de paine inegrala

Mod de preparare

Pentru cosulet:

Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina, putina sare si apa calduta. Apa se adauga cate putin, in fuctie de cum o cere aluatul.  Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. 

Se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Sos:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se toarna un pahar de apa deasupra (sau cat este necesar pentru a acoperi carnea) si se fierbe inabusit la foc mic.  Cand lichidul este scazut la jumatate, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga smantana si se omogenizeaza. Se aduce din nou la fierbere apoi se pune si mazarea. Se mai dau cateva clocote.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa, apoi se pun peste sos si se amesteca.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle integrale cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste carbonara

Postat de sufletista

Paste carbonara

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...

Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de cris2711

Paste cu branza la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 170°. Pentru inceput se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierte se strecoara. Trei linguri de smantana se pune deoparte. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 10:32
Ce noroc pe mine ca sunt prima.
la 30.06.2010, 10:33
la 30.06.2010, 10:43
la 30.06.2010, 10:45
pun la fav
la 30.06.2010, 10:59
bun,bun...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking