Ingrediente
- 250 gr tagliolini proaspete cu cerneala de sepie
- 300 gr midii decorticate congelate
- 50 ml ulei
- 50 ml vin alb
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei iute rosu- verde
- 1 varf cutit turmeric pudra
- 1 rosie
- 6 catei usturoi
- zeama lamie
- patrunjel verde
- frunze busuioc
- sare
Mod de preparare
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg .
Legumele se curata si se spala .
Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile .
Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul .
Turnati deasupra vinul . Sarati si lasati pe foc maximum 4-5 minute .
Se amesteca la sfarsit cu patrunjelul verde tocat .
Eu am mai pus zeama de lamaie . Am simtit ca scoicile cer mai multa aciditate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini al nero di seppia e cozze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|