Tăiței de orez cu legume chinezești

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
13 Mai 2013 | 5329 vizualizari
Tăiței de orez cu legume chinezești

Ingrediente

  • 200 g tăiței de orez
  • legume chinezești - gata amestecate în varianta congelată ce conțin:muguri de fasole Mung,ardei,praz,ceapă,muguri de bambus,ciuperci Mun,
  • sos de soia,
  • ulei de susan sau măsline

Mod de preparare

Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă.
Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu apă rece și se stropesc cu puțin ulei de măsline.

În cazul în care folosiți legume crude, ele se pun în proporții egale sau după gust :)
Toate legumele se spală, se curăță și se taie fideluță.
Eu am ales varianta mai sănătoasă - adică fierte în apă pentru 5 minute.
Cealaltă variantă ar fi călite în ulei de susan sau ulei de măsline.
După ce le-am fiert le-am strecurat și le-am clătit cu apă rece.
Se amestecă cu tăițeii de orez și se servesc cu sos de soia.
Servim ca atare, sau ca o garnitură la pește sau de ce nu o fripturică.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiței de orez cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare chinezeasca

Postat de Meea

Mancare chinezeasca

Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...

Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu legume

Postat de Sylvia

Supa chinezeasca cu legume

  Preparare : se  pune la fiert morcovul, cepa si pastaile de la inceput pentru ca au timp de fierbere mai mare. Condimentam cu sare si piper  si adaugam o lingura de ulei cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 09:20
la 13.05.2013, 09:25
la 13.05.2013, 09:39
la 13.05.2013, 09:44
interesant
la 13.05.2013, 09:44
da....eu aleg langa fripturica )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking