Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
17 Sep 2018 | 2047 vizualizari
Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • 1 castravete
  • sucul de la 1 lime
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat
  • Pentru chiftele:
  • 2 salote/ 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1 tija lemongrass
  • 1 chilli (optional)
  • 2/3 legatura patrunjel/ coriandru
  • 400 grame carne tocata de vita
  • 2 linguri sos de peste
  • sare, piper
  • 1 ou mare
  • 2 linguri cu varf amidon din porumb
  • 2 linguri miere
  • ulei
  • Pentru taitei:
  • 250 grame taitei cu ou nu foarte lati
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/3 legatura patrunjel/coriandru
  • 1/2 legatura menta
  • 50 grame alune nesarate, prajite

Mod de preparare

Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii. 

Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se amsteca cu sare, piper, carnea tocata, sosul de peste, oul si amidonul de porumb. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se imparte compozitia in 32 de parti si se modeleaza in chiftele care se prajesc in putin ulei, 12-15 minute pana sunt gatite complet, la foc mediu.

Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se adauga mierea peste chiftele, se amesteca cu grija si se mai lasa pana se caramelizeaza. Se adauga taiteii, impreuna cu sosul de soia si restul de patrunjel/coriandru tocat. Se amesteca usor.

Se aseaza in farfurii si se servesc cu frunze prosapete de menta, salata de castraveti si alunele sfaramate usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca de vinete (Reteta Video)

Postat de Ina75

Musaca de vinete (Reteta Video)

Curatam vinetele de coaja,apoi le taiem in rondele cu grosimea de 1 deget (chiar si mai subtiri), le presaram cu sare si le lasam minim 30 de minute pentru a iesi apa din ele.Tocam marunt...

Citeste continuarea

Muschi de vita marinat la gratar

Postat de mihaelar63

Muschi de vita marinat la gratar

Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2018, 12:45
Am sosit la degustat
la 17.09.2018, 13:36
Ce bunatate!
la 17.09.2018, 13:51
la 17.09.2018, 14:30
Trebuie să fie tare bun...!
la 17.09.2018, 15:11
Interesantă salata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking