Tăiței de casă

Postat de panacris in Paste
16 Feb 2014 | 7124 vizualizari
Tăiței de casă

Tăițeii de casă sunt foarte buni, mai ales dacă îi face mama :)) Dacă nu ne-am mai văzut de mult, mi s-au terminat proviziile și a trebuit să prepar eu ;) Am scos mașina de întins, tăiat tăiței de la ”naftalină” ( nu am mai folosit-o de vreo 18 ani :) și am trecut la treabă. Sincer acum mi se pare tare simplu;) Spor și succes!

Ingrediente

  • ouă de găină crescută la țară 5 bucăți,
  • făină albă de grâu cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • aparat de întins și tăiat tăiței 1 bucată :D.

Mod de preparare

Făina se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa obișnuiește să spună mama, adică până ce începe să curgă transpirația pe frunte :D, iar  aluatul a devenit omogen și elastic.

Acum urmează partea cea mai simplă, nu-i nevoie să se întindă aluatul cu sucitorul, sau făcălețul :D, ci simplu se tăie bucăți din aluat, se trec prin făină, ca să nu se lipească de tamburii mașinii. Se întinde pe prima mărime, se lasă la uscat un pic foaia, apoi se schimbă pasul, până se obține finețea dorită. După ce s-a terminat operațiunea întindere, se mută manivela la valțurile de tăiere. Se taie în funcție de modelul mașinii, tagliatelle sau fidea ;)

Dacă nu se folosesc imediat, atenție se lasă la uscat cca. 2 zile pe un prosop de bucătărie, la răcoare. Apoi se depozitează în recipiente de sticlă sau pungi de hârtie.

Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiței de casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 16:22
tare mult imi plac
la 16.02.2014, 16:22
Tare buni sunt!Pacat ca ma mai lenevesc si apelez repede la punga
la 16.02.2014, 16:25
Bravo harnicuto!!!!!
la 16.02.2014, 16:37
cei mai buni
la 16.02.2014, 16:41
Buni, am decis acum, interzis celor de la pungă Prefer să fac o porție mai mare și să fiu asigurată o perioadă

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking