Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

Postat de Ina in Paste
5 Noi 2011 | 29939 vizualizari
Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

Invata sa facei Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect. Nu vei mai cumpara din comert si in plus, te poti bucura de taitei proaspeti ori de cate ori doresti. Daca vrei, ii poti pune la uscat si sa ii depozitezi in cutii ermetice. Dimensiunea lor depinde de alegerea ta: subtiri sau mai lati pentru supe, mai grosi pentru deserturi, etc. Pentru Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect ai nevoie de doar doua ingrediente: oua si faina. 

Ingrediente

  • Ingrediente Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect
  • 2 oua
  • un praf de sare sau delikat 
  • faina  cat cuprinde

Mod de preparare

Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu facaletul. 

Putem taia foile in doua metode:

1. - presaram faina peste foaia intinsa, apoi rulam si taiem fasii fine. Rasfiram si scuturam de surplusul de  faina.

2. - Lasam foaia intinsa  sa se usuce putin ( 15 - 20 minute ), apoi o portionam  in fasii mai mici . Intrucat foaia este semiuscata, putem pune fasiile una peste cealalta, fara sa mai presaram faina. Nu se vor lipi intre ele si se vor taia foarte usor.

Daca nu-i folosim imediat, lasam taiteii sa se usuce pe o coala de hartie, apoi ii putem pastra in pungi , la loc uscat. Cand ii vom folosi, ii vom adauga asa, uscati, direct in ciorba clocotinda.  

In imagini este prezentata metoda a doua.

Din acesti taitei poti prepara o savuroasa Supa din rasol de pui cu taitei lati, Supa de vitel cu taitei de casa, la fel de gustoasa si buna sau poti prepara o Supa taraneasca cu taitei

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...

Citeste continuarea

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Postat de gurita_ta2005

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt. Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama. Punem pasta proaspata,acoperim cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2011, 20:35
harnicuta mamei!!
la 05.11.2011, 20:37
De ce nu mai avem taguri?
la 05.11.2011, 20:38
Rocsi
la 05.11.2011, 20:42
sa-mi dai si mie,ca eu nu ma tin de lucruri de-astea serioase
la 05.11.2011, 20:44
nu mai sunt taguri??eu nu stiam

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking