Ingrediente
Am folosit:
- 300 gr pulpa porc
- 2 foi de dafin
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- o mana de stafide,
- 5 caise uscate,
- 5 smochine uscate,
- 5 curmale uscate
- o lingurita chimen macinat,
- turmenic,
- cuisoare macinate,
- anason macinat,
- boia
- sos soia,
- sos worchester,
- sos tabasco,
Pentru garnitura:
- 100 gr galbiori
- 100 gr hribi
- taitei chinezesti cu ou
- 1 catel de usturoi
- nucsoara,sos soia
Mod de preparare
Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor unde am lasat-o sa se gateasca la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 10 min.
Garnitura:Am pus o oala cu apa si sare la foc,am lasat-o sa dea in clocot,am oprit focul si am scufundat apoi taiteii pe care i-am lasat in apa oparita conform indicatiilor de pe ambalaj 4 minute,apoi i-am scurs de apa si i-am lasat deoparte.
Intr-o tigaie am calit 1 catel de usturoi tocat marunt,apoi am adaugat ciupercile,sosul de soia,nucsoara si am lasat ciupercile la foc pana s-au gatit frumos.La sfarsit am adaugat si taiteii,am amestecat si am servit apoi alaturi de tajine.O mancare foarte buna si aromata pe care o recomand celor care doresc sa o incerce.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de porc cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|