Tajine de porc cu fructe uscate

Postat de papabundetot in Porc
26 Dec 2013 | 4144 vizualizari
Tajine de porc cu fructe uscate

Am vazut odata la o emisiune TV genul asta de preparat si pentru ca eu nu mananc carne de miel,si foarte rar carne de vita,l-am adaptat la gustul meu. Este un preparat plin de arome si daca va place gustul dulce-sarat va va placea cu siguranta si acest fel de mancare.

Ingrediente

Am folosit:

  • 300 gr pulpa porc
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de stafide,
  • 5 caise uscate,
  • 5 smochine uscate,
  • 5 curmale uscate
  • o lingurita chimen macinat,
  • turmenic,
  • cuisoare macinate,
  • anason macinat,
  • boia
  • sos soia,
  • sos worchester,
  • sos tabasco,

Pentru garnitura:

  • 100 gr galbiori
  • 100 gr hribi
  • taitei chinezesti cu ou
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara,sos soia

Mod de preparare

Carnea: Am curatat si tocat marunt ceapa si usturoiul,le-am pus intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat toate condimentele,apoi carnea si fructele uscate, pe carele-am taiat cubulete mici,am pus apa cat sa acopere totul pana la jumatate si dupa ce a dat in clocot pe aragaz,am pus oala in cuptor unde am lasat-o sa se gateasca la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 10 min.

Garnitura:Am pus o oala cu apa si sare la foc,am lasat-o sa dea in clocot,am oprit focul si am scufundat apoi taiteii pe care i-am lasat in apa oparita conform indicatiilor de pe ambalaj 4 minute,apoi i-am scurs de apa si i-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie am calit 1 catel de usturoi tocat marunt,apoi am adaugat ciupercile,sosul de soia,nucsoara si am lasat ciupercile la foc pana s-au gatit frumos.La sfarsit am adaugat si taiteii,am amestecat si am servit apoi alaturi de tajine.O mancare foarte buna si aromata pe care o recomand celor care doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de porc cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piftii - racituri traditionale

Postat de MotanLaOale

Piftii - racituri traditionale

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...

Citeste continuarea

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Postat de vio_dreams

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 14:33
bun bun
la 26.12.2013, 14:48
la 26.12.2013, 14:50
la 26.12.2013, 14:59
interesant..
la 26.12.2013, 16:16

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking