Tajine de pui cu prune si caise uscate

Postat de cristeena20 in Pui
28 Iul 2019 | 4070 vizualizari
Tajine de pui cu prune si caise uscate

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima data cand am gatit in ea si am fost tare entuziasmata de rezultat. Acest vas face carnea mai aromata si mai suculenta. 

Ingrediente

  • carne de pui (1/2 pui sau 4 pulpe de pui)
  • sare, piper, coriandru praf, sofran, curry, boia, praf de chimen, ghimbir praf sos picant, praf de condiment pentru tajine
  • 10 prune uscate, 10 caise uscate
  • supa de pui 
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana couscous instant
  • 1 cana de supa de pui

Mod de preparare

Pregatim carnea

Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.

Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim bucatile de pui pe toate partile; le scoatem si apoi punem ceapa, usturoiul sa se inmoaie. Tocam marunt cateva prune si caise; le adaugam la ceapa-lasam sa se inmoaie bine si adaugam sare, piper, sofran, chimenul si ghimbirul pudra, putin curry,si putina boia-toate in cantitati moderate-mai bine mai putin la inceput decat prea mult. Depinde mult de gustul fiecaruiaa. Ideea e sa aveti aceste condimete orientale -eu am gasit la Lidl un amestec pe care scrie Tajine-dar am considerat ca e nevoie si de restul in plus. 

Am adaugat iar puiul si am pus putina supa de pui; apoi am acoperit vasul cu capacul special. Acesta face ca vaporii sa revina la carne si o face si mai aromata. Se pune vasul la foc mic-si se verifica-deoarece scade repede lichidul si se arde-deci aduagam inca supa pana aproape e gata. 

Cu 10-15 minute inainte sa se temrine punem restul prunelor si a caiselor-o mana buna-si apoi la final gustam s avedem daca mai e nevoie de ceva pentru gust. 

Servim alaturi de couscous. Eu am facut un Couscous instant integral cu caise si prune uscate; Am razuit o ceapa mica pe razatoarea mai mica-am calit-o intr-o tigaie cu putin unt si apoi am adaugat fructele tocate marunt, am lasat sa scada apa lasata-apoi am pus putin vin alb-cand acesta scade stingem-punem deoparte. Fierbem putina supa de pui unde am pus putina sare, piper-si clocotind o turnam peste couscous. Acoperim, dupa 5 minute amestecam cu o furculita sa fie mai pufos si apoi amestecam cu fructele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu prune si caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Pui cu ciuperci in sos cremos

Postat de madi_marin

Pui cu ciuperci in sos cremos

Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine...

Citeste continuarea

Pui chow mein

Postat de Sylvia

Pui chow mein

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2019, 17:21
Bun, bun!
la 28.07.2019, 17:23
la 28.07.2019, 17:24
la 28.07.2019, 18:01
la 28.07.2019, 20:52
Interesanta combinatie!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking