Tajine de pui cu prune si caise uscate

Postat de cristeena20 in Pui
28 Iul 2019 | 4068 vizualizari
Tajine de pui cu prune si caise uscate

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima data cand am gatit in ea si am fost tare entuziasmata de rezultat. Acest vas face carnea mai aromata si mai suculenta. 

Ingrediente

  • carne de pui (1/2 pui sau 4 pulpe de pui)
  • sare, piper, coriandru praf, sofran, curry, boia, praf de chimen, ghimbir praf sos picant, praf de condiment pentru tajine
  • 10 prune uscate, 10 caise uscate
  • supa de pui 
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana couscous instant
  • 1 cana de supa de pui

Mod de preparare

Pregatim carnea

Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.

Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim bucatile de pui pe toate partile; le scoatem si apoi punem ceapa, usturoiul sa se inmoaie. Tocam marunt cateva prune si caise; le adaugam la ceapa-lasam sa se inmoaie bine si adaugam sare, piper, sofran, chimenul si ghimbirul pudra, putin curry,si putina boia-toate in cantitati moderate-mai bine mai putin la inceput decat prea mult. Depinde mult de gustul fiecaruiaa. Ideea e sa aveti aceste condimete orientale -eu am gasit la Lidl un amestec pe care scrie Tajine-dar am considerat ca e nevoie si de restul in plus. 

Am adaugat iar puiul si am pus putina supa de pui; apoi am acoperit vasul cu capacul special. Acesta face ca vaporii sa revina la carne si o face si mai aromata. Se pune vasul la foc mic-si se verifica-deoarece scade repede lichidul si se arde-deci aduagam inca supa pana aproape e gata. 

Cu 10-15 minute inainte sa se temrine punem restul prunelor si a caiselor-o mana buna-si apoi la final gustam s avedem daca mai e nevoie de ceva pentru gust. 

Servim alaturi de couscous. Eu am facut un Couscous instant integral cu caise si prune uscate; Am razuit o ceapa mica pe razatoarea mai mica-am calit-o intr-o tigaie cu putin unt si apoi am adaugat fructele tocate marunt, am lasat sa scada apa lasata-apoi am pus putin vin alb-cand acesta scade stingem-punem deoparte. Fierbem putina supa de pui unde am pus putina sare, piper-si clocotind o turnam peste couscous. Acoperim, dupa 5 minute amestecam cu o furculita sa fie mai pufos si apoi amestecam cu fructele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu prune si caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Pui cu mamaliguta si spanac

Postat de simona72

Pui cu mamaliguta si spanac

Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider....

Citeste continuarea

Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris

Ciocănele de pui a la Padre

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2019, 17:21
Bun, bun!
la 28.07.2019, 17:23
la 28.07.2019, 17:24
la 28.07.2019, 18:01
la 28.07.2019, 20:52
Interesanta combinatie!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking