Tajine de pui cu prune si caise uscate

Postat de cristeena20 in Pui
28 Iul 2019 | 138 vizualizari
Tajine de pui cu prune si caise uscate

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima data cand am gatit in ea si am fost tare entuziasmata de rezultat. Acest vas face carnea mai aromata si mai suculenta. 

Ingrediente

  • carne de pui (1/2 pui sau 4 pulpe de pui)
  • sare, piper, coriandru praf, sofran, curry, boia, praf de chimen, ghimbir praf sos picant, praf de condiment pentru tajine
  • 10 prune uscate, 10 caise uscate
  • supa de pui 
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana couscous instant
  • 1 cana de supa de pui

Mod de preparare

Pregatim carnea

Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.

Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim bucatile de pui pe toate partile; le scoatem si apoi punem ceapa, usturoiul sa se inmoaie. Tocam marunt cateva prune si caise; le adaugam la ceapa-lasam sa se inmoaie bine si adaugam sare, piper, sofran, chimenul si ghimbirul pudra, putin curry,si putina boia-toate in cantitati moderate-mai bine mai putin la inceput decat prea mult. Depinde mult de gustul fiecaruiaa. Ideea e sa aveti aceste condimete orientale -eu am gasit la Lidl un amestec pe care scrie Tajine-dar am considerat ca e nevoie si de restul in plus. 

Am adaugat iar puiul si am pus putina supa de pui; apoi am acoperit vasul cu capacul special. Acesta face ca vaporii sa revina la carne si o face si mai aromata. Se pune vasul la foc mic-si se verifica-deoarece scade repede lichidul si se arde-deci aduagam inca supa pana aproape e gata. 

Cu 10-15 minute inainte sa se temrine punem restul prunelor si a caiselor-o mana buna-si apoi la final gustam s avedem daca mai e nevoie de ceva pentru gust. 

Servim alaturi de couscous. Eu am facut un Couscous instant integral cu caise si prune uscate; Am razuit o ceapa mica pe razatoarea mai mica-am calit-o intr-o tigaie cu putin unt si apoi am adaugat fructele tocate marunt, am lasat sa scada apa lasata-apoi am pus putin vin alb-cand acesta scade stingem-punem deoparte. Fierbem putina supa de pui unde am pus putina sare, piper-si clocotind o turnam peste couscous. Acoperim, dupa 5 minute amestecam cu o furculita sa fie mai pufos si apoi amestecam cu fructele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu prune si caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Papricas cu galuste

Postat de sufletista

Papricas cu galuste

Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei,...

Citeste continuarea

Pui cu ananas si orez

Postat de licurici_lra

Pui cu ananas si orez

Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.07.2019, 17:21
Bun, bun!
la 28.07.2019, 17:23
la 28.07.2019, 17:24
la 28.07.2019, 18:01
la 28.07.2019, 20:52
Interesanta combinatie!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking