Taramosalata ( salata de icre de peste)

Postat de doralinda72 in Peste
7 Dec 2012 | 7796 vizualizari
Taramosalata ( salata de icre de peste)

In general nu-mi placea asa ceva inainte cu cativa ani, dar acum sigur m-am razgandit! E dupa cum v-am obisnuit, o alta reteta greceasca care imi place foarte mult! Cred ca merge si in zilele de post cand e dezlegare la peste, nu?!

Ingrediente

  • 100 gr icre de peste ( se gaseste cred in comert icre rosii sau roz)
  • 2-3 felii de paine
  • Jumatate ceapa
  • ulei dupa gust,( cca 50 ml)
  • zeama de la 1-2 lamai ( dupa gust)

Mod de preparare

Se lasa feliile de paine afara din punga ptr a se usca ( eu le las peste noapte si a doua zi pregatesc ) apoi le inmuiem intr-un bol cu apa.

Intre timp punem in blender ceapa, icrele, putin ulei si putin zeama de lamaie, dupa care stoarcem painea foarte bine de apa si o adaugam si pe aceasta in blender. Lasam sa se mixeze pana devine ca o pasta, mai adaugam ulei si lamai dupa gust, dar normal, acestei salate e nevoie de multa zeama de lamaie si ulei ptr a taia din gustul sarat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taramosalata ( salata de icre de peste)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 06:27
Imi plac icrele foarte mult!
la 07.12.2012, 07:26
la 07.12.2012, 08:02
la 07.12.2012, 08:15
la 07.12.2012, 08:45
Daniela, andrea, motanel, multumesc mult!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking