Icre de peste

Postat de claudiaO in Peste
8 Ian 2014 | 7917 vizualizari
Icre de peste

Am primit cu cateva zile inainte de sarbatori niste icre de la o prietena, asa ca, daca tot se manca peste de Anul Nou, am trecut la preparare :D Eu sunt mare amatoare de icre...asa ca ...oricnad sunt bine venite, nu numai de Anul Nou :P

Ingrediente

  • icre de peste (nu stiu de care peste - de obicei folosesc de hering)cca 200 gr.
  • gris de grau 50 gr
  • ulei 300 ml
  • zeama de lamaie
  • ceapa
  • sare
  • apa clocotita

Mod de preparare

Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca -  eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.

Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si incepem sa picuram cate putin ulei; cand se ingroasa prea tare mai picurm putina apa clocotita, apoi continuam cu ulei si altenam cu zeama de lamaie pana terminam cantitatea de ulei.

Acum vine randul sa amestecam compozitia de icre cu grisul - putin cate putin pana se omogenizeaza bine, apoi punem ceapa dupa gust.

Ca sa nu fie prea iute ceapa, eu o toc inainte si o dau cca 10 minute la congelator, apoi o storc de zeama.

Mai punem sare si zeama de lamie daca mai este nevoie si servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2014, 09:40
la 09.01.2014, 10:40
la 26.01.2014, 19:36
simple si gustoase!!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking