Ingrediente
- icre de peste (nu stiu de care peste - de obicei folosesc de hering)cca 200 gr.
- gris de grau 50 gr
- ulei 300 ml
- zeama de lamaie
- ceapa
- sare
- apa clocotita
Mod de preparare
Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca - eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.
Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si incepem sa picuram cate putin ulei; cand se ingroasa prea tare mai picurm putina apa clocotita, apoi continuam cu ulei si altenam cu zeama de lamaie pana terminam cantitatea de ulei.
Acum vine randul sa amestecam compozitia de icre cu grisul - putin cate putin pana se omogenizeaza bine, apoi punem ceapa dupa gust.
Ca sa nu fie prea iute ceapa, eu o toc inainte si o dau cca 10 minute la congelator, apoi o storc de zeama.
Mai punem sare si zeama de lamie daca mai este nevoie si servim cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|