Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )

Postat de RoXx in Dulciuri
19 Oct 2013 | 6822 vizualizari
Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )

Se apropie sarbatoarea americana Halloween si nu ca imi place dar am decis sa incerc traditionala lor tarta cu dovleac :) . Mie mi'a placut foarte mult si cu siguranta am sa o mai prepar .

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 220 gr. faina
  • 110 ml ulei
  • 6-7 linguli de lapte
  • o lingurita rasa sare

Pentru umplutura :

  • 1 kg dovleac placintar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pepararea aluatului : Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul pentru tarta.

Prepararea umpluturii : Dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele .Se pune intr-o tava cu coaja in jos si se da la cuptor pentru 30 - 40 de min pana este copt.Cand este gata,se curata de coaja si se paseaza cu un blender . Se pune astfel piureul obtinut intr-un castron ,peste se adauga ouale batute,zaharul,scortisoara,ghimbirul,laptele si un praf de sare.Se amesteca bine.

Se intinde coca si se pune intr-o tava de tarta (eu nu am avut asa ca am folosit tava normala de blat de tort :) si a iesit foarte bine ! ) si peste se toarna umplutura obtinuta.Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 40 min - 1 h depinde de cuptor. 

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Postat de andaoana

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Invartita cu mere si nuca

Postat de rocsi_1612

Invartita cu mere si nuca

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2013, 12:41
a mea e la cuptor acum...seamana un pic
la 19.10.2013, 12:44
ce bine arata!
la 19.10.2013, 12:51
la 19.10.2013, 13:06
abia astept sa pap
la 19.10.2013, 13:09
Va multumesc

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking