Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori

Postat de RODIMUR in Mancaruri cu carne
6 Oct 2019 | 2768 vizualizari
Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori

Pentru că în frigider mi-au rămas niște cârnăciori preparați la grătar și mai multe feluri de brânzeturi, m-am gândit să fac din acestea o tartă aperitiv, așa cum n-am mai făcut de mult timp. De fapt, îmi plac tartele, dulci sau sărate, pentru că se prepară ușor și destul de repede, sunt aspectuoase și plăcute. Pentru aceasta am făcut rapid un aluat tradițional de tartă (din: făină, unt, ou și sare) și am folosit umplutura preparată din ceea ce mai aveam prin frigider. Am preparat astfel o tartă, excelentă pentru cină, sau chiar pentru un mic dejun consistent, într-o tavă de unică folosință cu diametrul de 20 cm. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • Pentru umplutură:
  • 3 cârnăciori preparați la grătar
  • 150 grame de brânză de burduf
  • 150 grame de urdă
  • 100 grame de cașcaval
  • 3-4 felii de cașcaval
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de mărar (opțional)
  • sare (dacă mai trebuie)

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente, pentru umplutură: cârnăciorii se prepară la grătar, sau se prăjesc la tigaie, în ulei, la foc mic, după care se taie feliuțe subțiri de aproximativ 5-6 mm. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt, după care se adaugă în urdă și se omogenizează compoziția. Se mai adaugă: brânza de burduf, 75 de grame de cașcaval răzuit, oul și făina albă. Se omogenizează umplutura și se condimentează cu sare, dacă mai este nevoie.

După ce aluatul s-a întărit la frigider, se scoate, se întinde cu sucitorul o foaie, groasă de 5-6 mm, care se pune în tava de copt și se înțeapă cu o furculiță. 

Se pun felii de cașcaval pe fundul tăvii, iar deasupra se pune umplutura de brânzeturi și se nivelează. Se adaugă feliuțele de cârnăciori și se presară restul de cașcaval răzuit, care va da un aspect frumos tartei, la coacere.

Se aranjează frumos marginile aluatului, prin ondulare manuală, sau prin tăierea surplusului.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce tarta se rumenește frumos. Se scoate tava din cuptor și tarta se poate servi imediat, caldă. Poate fi reîncălzită la cuptorul cu microunde, dar este la fel de bună și rece, la pachet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de Ksenya

Chiftele cu cartofi la cuptor

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Chiftelute in sos de ciuperci

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2019, 21:52
la 07.10.2019, 05:06
Numai buna de mancat
la 07.10.2019, 06:38
mi-as pune o portie la pachet
la 07.10.2019, 07:09
Te servesc cu drag, Mihaela...!
la 07.10.2019, 07:10
Am și pentru tine o porție, Claudia...!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking