Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente, pentru umplutură: cârnăciorii se prepară la grătar, sau se prăjesc la tigaie, în ulei, la foc mic, după care se taie feliuțe subțiri de aproximativ 5-6 mm. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea mică.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt, după care se adaugă în urdă și se omogenizează compoziția. Se mai adaugă: brânza de burduf, 75 de grame de cașcaval răzuit, oul și făina albă. Se omogenizează umplutura și se condimentează cu sare, dacă mai este nevoie.
După ce aluatul s-a întărit la frigider, se scoate, se întinde cu sucitorul o foaie, groasă de 5-6 mm, care se pune în tava de copt și se înțeapă cu o furculiță.
Se pun felii de cașcaval pe fundul tăvii, iar deasupra se pune umplutura de brânzeturi și se nivelează. Se adaugă feliuțele de cârnăciori și se presară restul de cașcaval răzuit, care va da un aspect frumos tartei, la coacere.
Se aranjează frumos marginile aluatului, prin ondulare manuală, sau prin tăierea surplusului.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce tarta se rumenește frumos. Se scoate tava din cuptor și tarta se poate servi imediat, caldă. Poate fi reîncălzită la cuptorul cu microunde, dar este la fel de bună și rece, la pachet.