Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- 2 cepe
- 4 catei usturoi
- 2 cutii ciuperci taiate
- 1 lingura unt
- 1 ardei iute
- 300 g smantana
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 150 ml coniac
- 50 g cascaval
- un varf cutit boia iute
- piper mozaic
- sare
Mod de preparare
am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.
Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi adaugam coniacul, reducem focul, asezonam si lasam sa fiarba cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam smantana, ouale batute,boia, laptele, sare si piper proaspat macinat.
Intr-o tava mai maricica unsa cu unt, asezam foaie de copt si tapetam cu aluatul de foietaj. Asezam ciupercile, peste ele smantana amestecata cu ouale , radem cascaval deasupra si dam la cuptorul dinainte incalzit pina se coace bine si se formeaza o crusta aramie deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin , apoi se taie in forma dorita.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|