Tarta Banoffee (varianta rapida)

Postat de ankyy in Prajituri
24 Oct 2013 | 6324 vizualizari
Tarta Banoffee (varianta rapida)

Ingrediente

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 2 banane
  • 2 cutii caramel
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar
  • ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

1. Topim untul la foc mic.

2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au amestecat bine cu untul.

3. Asezam in tava de tarta compozitia din biscuiti si aplatizam bine cu mainile sau cu o lingura, pana realizam aspectul de blat. Aveti totusi grija sa nu apasati foarte foarte tare pentru ca nu veti mai putea scoate din tava feliile intacte si se vor zdrobi, asa cum am patit eu :)

4. Dam tava la frigider.

5. Intr-o cratita mica turnam caramelul si 50 de ml smantana pentru frisca.

6. Fierbem la foc mic aprox. 8-10 minute, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc.

7. Scoatem tava din frigider, taiem bananele feliute mai groase si le asezam peste blat.

8. Peste stratul de banane turnam caramelul si il uniformizam.

9. Lasam putin sa se raceasca si apoi dam iarasi tava la frigider.

10. Intre timp preparam frisca din 250 ml smantana pentru frisca si 4 linguri de zahar.

11. Asezam frisca peste stratul de banane si caramel, apoi ornam cu 2-3 feliute de banana si putina ciocolata.

12. Dam iarasi tarta la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem servi.

13. E delicioasa si racoroasa, perfecta pentru o zi calduroasa de vara!

14. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Banoffee (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu nutella si nuca

Postat de caroline

Desert prajitura cu nutella si nuca

Punem intr-un bol Nutella si untul moale. Amestecam bine aceste doua ingrediente. Separat mixam ouale cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa si si-au marit volumul. Adaugam crema de...

Citeste continuarea

Negresă cu cremă de brânză (urdă)

Postat de diaconta

Negresă cu cremă de brânză (urdă)

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen. Am lasat sa se raceasca. Ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 15:33
imi cam place!
la 24.10.2013, 16:06
Super
la 24.10.2013, 16:33
Miha, si mie cam
la 24.10.2013, 16:34
Ms Tabita!
la 24.10.2013, 17:34

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking