Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie.
Am framantat un aluat omogen,l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Capsunii i-am taiat bucati si i-am lasat cu zahar pana au lasat sirop.Am scurs siropul si am completat cu sirop de zmeura pana am obtinut un volum de 400 ml.Am amestecat amidonul cu putin sirop ,apoi am completat cu restul siropului si am pus intr-o cratita sa fiarba pana cand a prins consistenta.Eu nu am vrut un jeleu prea gros.Lasam sa se raceasca.
Am scos coca din frigider,am pastrat o parte pentru decorul de deasupra,iar restul l-am întins in tava de tarta pe care am tapetat-o în prealabil.E un aluat sfarâmicios,se poate întinde cu mâna în tava.
Deasupra am pus fructele si jeleul preparat din sirop.
Din coca pastrata am taiat cateva forme pe care le-am pus deasupra umpluturii.
Tava mea nu a fost prea inalta si cum m-am lacomit sa pun multe fructe,a cam dat pe dinafara la copt.
Am pus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat-o cam 50 de minute deoarece tava era prea plina si a trebuit sa las focul mai mic.
In mod normal coacerea ar dura 35-40 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Puteti sa-i mai puneti alaturi si frisca daca doriti.
Poftǎ bună !!!!