Tarta cu afine si branzica Delaco

Postat de gaby_d in Prajituri
22 Apr 2012 | 3970 vizualizari
Tarta cu afine si branzica Delaco

Ingrediente

Crusta

  • 100 gr biscuiti
  • 50 gr unt

Umplutura

  • o cutie Miez de Lapte Delaco (BRANZA CALCICA)
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 200 gr dulceata de afine
  • o lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o craticioara.Se racoreste si se toarna peste biscuitii macinati .Se framanta cu mana si se omogenizeaza.

Se ia o forma de tarta cu diametrul de baza de 18 cm si se tapeteaza fundul cu acest amestec ridicand usor si pe peretii vasului.

Se baga tava la frigider penrtru 10 minute, timp in care preparam umplutura.

Preincalzim cuptorul.

Punem intr-un bol Branza calcica Delaco (225 gr) impreuna cu smantana, zaharul, zaharul pudra si coaja rasa. Adaugam si ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Scoatem tava de la frigider , turnam amestecul si-apoi o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o 35 de minute la aproximativ 165 grade.

O scoatem, intindem dulceata de afine deasupra, stropim cu zeama de lamaie si-o introducem pentru inca 10 minute la cuptor.

O scoatem din tava cand este rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si branzica Delaco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Postat de merisor67

Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 12:13
Yamiii..sa dai si mie
la 22.04.2012, 12:30
Ma pot servi e foarte buna
la 22.04.2012, 12:36
buna buna
la 22.04.2012, 12:37
va sa zica doar la mine n-a ajuns???
ce-mi place tarta ta Gabita
la 22.04.2012, 12:39
Dia, la mine a ajuns ca-s prietena buna cu tipul de la curierat si-a venit ieri dimineata si-am baut cafeaua ), ca altfel fara nr de tel, fara nik..nu stiu cand ajungea

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking