Tarta cu boabe de naut si cascaval

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2014 | 3894 vizualizari
Tarta cu boabe de naut si cascaval

o tarta foarte consistenta,ideala pentru pachetel la scoala sau la serviciu....

Ingrediente

Umplutura:

  • 1 conserva boabe de naut
  • 1 morcov potrivit, taiat cubulete
  • 2 linguri de ulei
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Aluat:

  • 150 gr faina
  • 15 ml ulei
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 ou

In plus:

  • 150 gr. cascaval ras
  • cateva rondele de ardei iute
  • 1 lingura parmezan ras

Mod de preparare

Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit.

Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta, semintele de in+sarea+zaharul, spargem un ou peste, adaugam 100 ml lapte caldut si amestecam totul timp de 10 minute. Din cand in cand mai turnam si cate putin ulei in fir subtire, pentru a obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ungem o forma termorezistenta cu putin ulei, intindem cu palmele unse cu ulei aluatul in forma,punem umplutura de naut, presaram cascavalul ras, asezam din loc in loc rondele de ardei iute si dam tarta la cuptor la temperatura de 180 grade pana incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tarta, presaram parmezan ras, o introducem din nou in cuptor pana se rumeneste suficient.

O lasam la racorit, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu boabe de naut si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...

Citeste continuarea

Tarta cu praz si sunculita

Postat de simona72

Tarta cu praz si sunculita

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2014, 14:32
interesant
la 15.06.2014, 15:25
Oare cum e la gust? Oricum cred ca as manca )
la 15.06.2014, 15:44
Interesanta!
la 15.06.2014, 16:25
Cred ca este buna
la 15.06.2014, 16:27
Hmmmm,interesanta reteta!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking