Tarta cu branza - lacrimi dulci

Postat de diana_k in Prajituri
10 Apr 2013 | 7879 vizualizari
Tarta cu branza - lacrimi dulci

Ingrediente

  • pentru blat :
  • 200 g faina ,
  • 4 linguri zahar,
  • 100 g unt ,
  • 1 galbenus de ou ,
  • 1/4 lingura praf de copt,
  • 3-4 linguri lapte
  • pentru crema de branza:
  • 300 g branza dulce,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • coaja si suc de lamaie,
  • o mana de stafide
  • pentru bezea :
  • 3 albusuri de ou,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Faina se freaca cu untul moale, se adauga zaharul, oul praful de copt, Se adauaga lapte treptat cat sa obtinem un aluata moale ce nu lipeste.
Se unge o tava de copt de 24cm cu putin ulei si se presara cu faina apoi se intinde aluatul fraged. Se da tava la rece 30 de minute.

Branza dulce se amesteca cu ouale si smantana si se mixeaza cu blenderul pentru a obtine o crema fina fara cocoloase. Se adauga laptele, praful de budinca, zaharul si lamaia. Se toarna compozitia in tava si se presara stafide, apoi se da la cuptor pentru 15-20 minute pana ce se incheaga crema.

Cat se coace tarta se pregateste bezeaua astfel: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.Cand s-a format o spuma densa, lucioasa ce nu curge se pune lingura de amidon si se amestea usor cu o paleta.

Se intinde bezeaua peste tarta si se da la cuptor inca 10 minute pana ce bezeaua devine aurie, in acel moment se opreste cuptorul. Se lasa tarta sa se raceasca in cuptor chiar si pana a doua zi, atunci vor aparea lacrimi dulci de roua.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza - lacrimi dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu gem si nuca (de post)

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu gem si nuca (de post)

Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc...

Citeste continuarea

Prajitura Carnaval

Postat de anuta

Prajitura Carnaval

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul  si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2013, 14:09
Arata foarte bine
la 10.04.2013, 14:13
wowwwww
la 10.04.2013, 14:14
yammy
la 10.04.2013, 14:15
lacrimi de pofta am si eu
la 10.04.2013, 14:18
O NEBUNIE!!!ador branza!!!tarta ta e pur si simplu delicioasa!!la favorit cu ea

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking