Ingrediente
- Blat:
- 350 gr faina
- o lingurita rasa de sare
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri de apa
- 2 linguri pline de smantana mai grasa rece de la frigider
- Crema de branza:
- 250 gr branza de vaci
- 250 gr ricotta
- 3 linguri smantana
- 1 lingurita sare
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 galbenusuri de ou
- Pentru ornat:
- parmezan ras
- ardei rosu
Mod de preparare
Pregatim blatul:
In vasul de framantat punem faina cernuta , apoi mascarpone si apa, apoi si smantana si incepem sa framantam pana incorporam bine ingredientele si obtinem un aluat din care formam o bila. Infoliem aluatul si-l dam la rece 30 de minute pana pregatim compozitia.
In vasul de mixer amestecam ingredientele pentru umplutura.
Scoatem aluatul si il intindem cu mana in tava unsa cu ulei. Adaugam si umplutura, radem parmezanul( fiecare pune cat doreste) si apoi punem si ardeiul taiat rondele si dam la cuptor pana se rumeneste. Eu am pus la 200 grade pentru 30 de minute.
Taiem cand se raceste...si avem o tarta foarte gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|