Tarta cu branza si portocale

Postat de ianculubita in Dulciuri
16 Mar 2012 | 2590 vizualizari
Tarta cu branza si portocale

Mie nu prea-mi plac tartele,de aceea nici nu prea fac,dar avand cam multa branza prin frigider am facut reteta asta pe care v-o recomand;este foarte,foarte delicioasa si aromata

Ingrediente

  • 50 g stafide
  • 3 linguri de coniac
  • 60 g gris
  • 250 g branza Ricotta
  • 3 galbenusuri
  • coaja si zeama de la 1lamaie verde
  • vanilie
  • 2 portocale
  • 2 clementine
  • 80 g zahar+4 linguri

Mod de preparare

Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri)

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris,branza,amesteci pana obtii o crema pufoasa dupa care adaugi coaja de lamaie si stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in tava de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min,pana capata o culoare aramie;opresti focul si lasi tarta pe loc,cu usa crapata pentru cel putin 2h;in acest timp pentru decor,cureti portocalele de coaja inclusiv de pielita alba,tai felii si lasi deoparte;tot acum,faci si topingul de portocale;intr-un vas caramelizezi 4linguri de zahar fara sa se arda si stingi cu zeama de la clementine;lasi pe foc pana se topeste bine zaharul apoi formezi tarta daca a trecut timpul de racire;o scoti din forma,deasupra pui feliile de portocale si cu lingura pui topingul,lasi sa se patrunda putin apoi tai si servesti.

Nu este obligatoriu sa folositi si portocale si clementine,eu asa am avut in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu crema de branza si visine

Postat de Caty

Reteta de tort cu crema de branza si visine

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie. Pentru bat...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si portocale

Postat de rocsi_1612

Tarta cu branza si portocale

Blatul: Separam ouale. Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat,apoi praful de copt. Ness-ul il dizolvam in 2 lingurite de apa calda,apoi il incorporam in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.03.2012, 21:02
O super combinatie
la 16.03.2012, 21:03
gustoasa
la 16.03.2012, 21:26
Buuna rau!
la 16.03.2012, 21:34
delicioasa
la 16.03.2012, 21:59
buna buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking