Se amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea până ce se omogenizează, se adaugă și oul, după ce s-a obținut un aluat elastic, se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se presează uniform cu mâna, ca să fie un aluat egal, apoi se dă la copt la 200 grade cca. 20 de minute.
Între timp ne ocupăm de creamă. P.S. Inițial am vrut cremă de șampanie cu zmeură, dar s-a stricat, tăiat L((() Am trecut la varianta de back-up. Se topește ciocolata albă, într-un vas cu pereții dublii, apoi se adaugă smântâna și amidonul și se amestecă, până se obține o cremă mai groasă. Deh, n-am avut răbdare, cum mă știți, mereu pe repede înainte :D Am turnat crema de ciocolata, de fapt sirpoul de ciocolată peste tartă, am dat la rece și m-am apucat de jeleu din șampanie.
Într-un vas mai înalt, de ce spun asta, pentru că am pățit-o, se pune șampania, se adaugă zahărul, atenție, ăsta e momentul fain, se umflă ca un vulcan :D J), apoi parful de gelatină roșie și se dă la fiert, ptr cca. 10 minute la foc mic, amestecându-se într-una, până dă în clocot.
Peste tarta răcită, se toarnă jeleu din șampanie, apoi se deocrează rapid cu zmeură, nucă macinată și foi din trifoi ;) Poftă bună și spor la treabă! La mulți ani și multă sănătate în 2016! >:D<