Tarta cu capsuni - 100

Postat de MotanLaOale in Prajituri
10 Iun 2011 | 3569 vizualizari
Tarta cu capsuni - 100

Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100. Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.

Ingrediente

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 1 plic Crema tarte cu fructe - Dr. Oetker
  • SIROP
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • DECOR
  • 1 plic Tort Gelee rosu - Dr. Oetker
  • 300g capsuni curatate si uscate

Mod de preparare

BLAT

Se separa ouale.

Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.

Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.

CREMA

Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.

Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.

SIROPUL

Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

DECOR

Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.

Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.

ASAMBLAREA

Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).

Crema se toarna peste blat si se niveleaza.

Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).

Se toarna jeleul cald pe deasupra.

Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Se taie felii si se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni - 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2011, 13:14
Felicitari!
la 10.06.2011, 13:18
felicitari, foarte buna arata super ca tot ce faceti,
la 10.06.2011, 13:19
la cat mai multe buna tarta
la 10.06.2011, 13:27
Multumesc
la 10.06.2011, 13:42
Super buna tarta si la cat mai multe sute de retete pe Bucataras .ro ! Felicitari !

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking