Ingrediente
- Crusta:
- -125 g unt
- -300 g faina
- -3 linguri zahar pudra
- -1 ou
- -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- -coaja rasa de la o lamaie
- -2 linguri apa rece
- Umplutura:
- -800 g capsuni curatate si taiate in sferturi
- -5 linguri zahar (sau dupa gust)
- -2 linguri cu varf amidon alimentar
- -esenta de vanilie/pastaie de vanilie optional (eu n-am pus nicio aroma, am preferat sa simt din plin aroma capsunilor)
Mod de preparare
Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora. Eu m-am grabit si am pus aluatul in congelator 15 minute, timp in care m-am ocupat de capsuni.
Capsunile se curata si se taie in sferturi. Se adauga zaharul si se pune pe foc, pana se topeste zaharul. Amidonul se amesteca cu sucul lasat de capsuni, apoi se toarna peste capsuni si se fierbe pana incepe sa capete aspect de budinca.
Aluatul de imparte in doua parti, partea mai mare, 2/3 se intinde in tava de tarta. Se toarna umplutura, iar din cealalta parte de aluat, 1/3 se teie fasii si se aseaza sub forma de grilaj. Se introduce tarta in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu mare pofta.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|