Tarta cu capsuni,banane si mascarpone

Postat de Creatsa in Prajituri
2 Iun 2013 | 9131 vizualizari
Tarta cu capsuni,banane si mascarpone

O tarta delicioasa pe care o fac destul de des :) Noua ne place foarte mult combinatia banane/capsuni .

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt de calitate
  • 50 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 1 lingura apa rece
  • 1 vf cutit sare
  • 1 vf cutit amoniac
  • 250-280 g faina(depinde de marimea oualelor)
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4-5 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri faina(cca 40 g)
  • 45 g amidon
  • 1 cubulet mic de unt(15 g )
  • Decor:
  • 450 g capsuni
  • 2 banane mari
  • 200 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina pt tarte

Mod de preparare

Aluat:

Am mixat untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana a devenit cremos. Am adaugat treptat galbenusurile ,oul ,sarea,apa rece si amoniacul si am omogenizat bine. Am adaugat si faina si am framantat aluatul doar pana s-a legat bine. Am tapetat o tava de tarta cu unt si faina (26 cm) si am intins bine aluatul in ea. Am dat aluatul la rece 30-40 de minute apoi am introdus tarta in cuptorul preincalzit la foc mic pana s-a rumenit frumos.

Crema:

Am pus la fiert 550 ml lapte. Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,faina ,amidonul si restul de lapte (150 ml) si am omogenizat bine. Am turnat amestecul de galbenusuri peste laptele fierbinte si am fiert crema pe foc mic aprox. 8-10 minute amestecand continuu. La final am adaugat untul si zaharul vanilat.

Asamblare:

Am scos cu grija blatul (e foarte fraged) si l-am umplut cu crema usor racita. Asezati capsunile taiate in jumatati si bananele taiate felii subtiri deasupra tartei. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si turnati-o peste fructe. Dati tarta la rece pentru minim 8 ore(eu am lasat-o pana a 2-a zi).

Mixati mascarponele cu frisca si zaharul vanilat si decorati tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni,banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu visine

Postat de ela

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte. Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se...

Citeste continuarea

Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Postat de Constelatialeu

Prajitura  ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 14:51
Mmmmm ce armonie de culori!
la 02.06.2013, 14:52
Arata foarte frumos si daca nu era cu mascarpone era perfecta si pt mine
la 02.06.2013, 14:56
Buni multumesc
Timea mai am vreo 2 felii si fara
la 02.06.2013, 15:01
la 02.06.2013, 15:02
Vaii ce pofta mi-ai facut!!! Minunata!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking