Tarta cu cartofi si kaiser

Postat de LALY in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2012 | 5230 vizualizari
Tarta cu cartofi si kaiser

De cand am vazut reteta intr-o revista am zis ca trebuie preparata numaidecat.Iata ce a iesit.

Ingrediente

  • 250 gr faina +2 linguri
  • 120 gr unt + 50 gr
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi mai mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri cu ulei
  • 300 gr kaiser afumat
  • 2 oua
  • sare,piper

Mod de preparare

ALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute.

UMPLUTURA: curatam,spalam si taiem cartofii rondele de circa 5mm grosime.Curatam ceapa,o taiem solzisori si o punem la calit in ulei.Dupa circa doua minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri cu apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute.In alta tigaie topim untul ramas (50 gr),adaugam 2 linguri din faina ramasa si dupa un minut adaugam laptele putin cate putin.Amestecam continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa sosul oprim focul si dam deoparte.Lasam 5 minute sa se raceasca si adaugam un ou batut.Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta.Punem peste aluat sosul alb si peste el adaugam kaiserul taiat cubulete.Peste stratul de kaiser punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cerc unul peste altul.Ungem deasupra cu oul ramas pe care l-am batut bine.Coacem la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.Se poate servi atat calda cat si rece.

  •  
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi si kaiser" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Arancini

Postat de caroline

Arancini

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici,...

Citeste continuarea

Ciuperci cu cascaval la capac

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu cascaval la capac

Eu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :))))) Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 23:40
cred ca o sa patesc si eu ca tine,noroc ca la ora asta nu ma pot apuca de gatit
la 31.08.2012, 23:42
vreau si eu sa pap
la 31.08.2012, 23:44
Vreau si eu sa gust
la 31.08.2012, 23:44
Miti inceputul este greu
la 31.08.2012, 23:45
Joly te astept

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking