Tarta cu cartofi si kaiser

Postat de LALY in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2012 | 5217 vizualizari
Tarta cu cartofi si kaiser

De cand am vazut reteta intr-o revista am zis ca trebuie preparata numaidecat.Iata ce a iesit.

Ingrediente

  • 250 gr faina +2 linguri
  • 120 gr unt + 50 gr
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi mai mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri cu ulei
  • 300 gr kaiser afumat
  • 2 oua
  • sare,piper

Mod de preparare

ALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute.

UMPLUTURA: curatam,spalam si taiem cartofii rondele de circa 5mm grosime.Curatam ceapa,o taiem solzisori si o punem la calit in ulei.Dupa circa doua minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri cu apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute.In alta tigaie topim untul ramas (50 gr),adaugam 2 linguri din faina ramasa si dupa un minut adaugam laptele putin cate putin.Amestecam continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa sosul oprim focul si dam deoparte.Lasam 5 minute sa se raceasca si adaugam un ou batut.Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta.Punem peste aluat sosul alb si peste el adaugam kaiserul taiat cubulete.Peste stratul de kaiser punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cerc unul peste altul.Ungem deasupra cu oul ramas pe care l-am batut bine.Coacem la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.Se poate servi atat calda cat si rece.

  •  
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi si kaiser" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un...

Citeste continuarea

Baigli cu varză călită

Postat de panacris

Baigli cu varză călită

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 23:40
cred ca o sa patesc si eu ca tine,noroc ca la ora asta nu ma pot apuca de gatit
la 31.08.2012, 23:42
vreau si eu sa pap
la 31.08.2012, 23:44
Vreau si eu sa gust
la 31.08.2012, 23:44
Miti inceputul este greu
la 31.08.2012, 23:45
Joly te astept

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking