Tarta cu ciocolata

Postat de bitza in Prajituri
27 Apr 2010 | 4790 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 100 g ciocolata
  • 10 g gelatina
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Foietajul se lasa la decongelat,se intinde putin si se tapeteaza o forma de tarta cu el(forma se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt) si in mijloc se decupeaza hartie de copt pe care se pun boabe de fasole.Se da la cuptor(dedesubt se pune un vas cu apa)si se lasa 30-40 min pana se rumeneste.Daca se infoaie prea rau apasati cu o lingura si dati-i forma de tarta.

Crema:Laptele se pune la fiert cu zaharul.Ouale se amesteca cu amidonul.Cand laptele fierbe se iau cateva linguri si se adauga cremei de ou,se omogenizeaza,apoi se adauga si restul de lapte.Se transfera totul in cratita in care a fier laptele si se pune pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase si se adauga vanilia.Gelatina se hidrateaza in 4 linguri de apa rece,se dizolva la bain marie si se adauga la budinca,se omogenizeaza.Ciocolata se topeste si se pune si ea peste budinca amestecand bine(daca vreti puteti sa mai adaugati cacao/cafea solubila),se acopera cu o folie alimentara si se lasa pana la racire completa.Frisca se bate cu un praf de sare,se opreste pt ornat,iar restul se amesteca cu budinca.

Se umple tarta cu crema obtinuta,se niveleaza si se decoreaza cu frisca si cacao(mie mi-a mai ramas putin foietaj si am decupat o inmioara pe care am pus-o in mijloc).Este cea mai buna tarta pe care am mancat-o vreodata.Aveti grija cand o taiati,cel mai bine este sa o puneti pe un suport de lemn si sa o taiati cu grija cu un cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 12:27
la 27.04.2010, 12:37
La ciocolata nu rezist.Foarte bine arata.
la 27.04.2010, 14:28
la 27.04.2010, 23:12
la 07.07.2011, 17:10
buna

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking