Tarta cu ciocolata si meringue de cacao

Postat de RuxyRux in Prajituri
23 Noi 2010 | 3807 vizualizari
Tarta cu ciocolata si meringue de cacao

O tarta cu aspect deosebit si un gust fabulos!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • o cana faina
  • un pachet de unt 200 gr
  • 2 ciocolate ( una cu lapte si una neagra)
  • Meringue:  
  • 3 albusuri
  • 3 linguri pline de zahar pudra
  • 2 lingurite cacao

Mod de preparare

Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza foarte bine. Luam o tava de tarta rotunda, o ungem cu unt sau punem hatie de copt si turnam compozitia noastra. Coacem la 200 grade timp de 25 de minute.

Facem meringue: Punem totul la mixer si mixam destiul de mult pana devine  o compozitie foarte groasa,verificam cu lingurita , daca nu cade din lingurita cand intoarcem e gata bezeaua noastra!

Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem tarta si asezam bezeaua cu aparatul special de frisca. Mai dam zece minute la cuptor cu grija sa nu ardem, se face foarte repede.

Si pofta mare la bunatate de tarta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si meringue de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu doua creme, visine si banane

Postat de mirela0911

Prajitura cu doua creme, visine si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate pana ce acesta se topeste. Se adauga apa rece si se bate din nou. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Prajitura "Razuita"

Postat de robert_badica

Prajitura "Razuita"

Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2010, 09:30
o felie plonjeaz-o pls pana la mine!!!!
la 23.11.2010, 09:35
vaaaaiiii......cum arata..... nebunie....
la 23.11.2010, 09:39
foarte faina ciocolatoasa
la 23.11.2010, 09:57
Deja v-am trimis cea mai mare si cea mai ciocolatoasa felie
la 23.11.2010, 09:57

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking