Ingrediente
Crusta:
- 300 g biscuiti cu cacao
- 150 g unt
- 100 g ciocolata amaruie
Crema:
- 5 galbenusuri
- 500 g lapte condensat (1 cutie si jumatate)
- 250 ml zeama de lamaie
Bezea:
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- 250 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare
Pentru crusta maruntim biscuitii cu robotul.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul apoi o adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam pana capapta un aspect nisipos.
Punem amestecul in tava rotunda cu inel detasabil (26 cm) si tasam cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar.
Dam tava la frigider pana preparam crema.
Pentru crema mixam putin galbenusele apoi adaugam laptele condensat si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam usor sucul de lamaie si amestecam cu un tel. Reteta spunea 150 ml zeama de lamaie si 100 ml zeama de lime. Pentru ca nu am gasit lime am folosit 250 ml zeama de lamaie.
Dam deoparte si pregatim bezeaua.
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie si mixam pana se dizolva toate cristalele si spuma sta batz.
Scoatem tava din frigider si turnam crema peste crusta. Deasupra punem bezeaua si cu dosul unei linguri facem denivelari.
Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a copt am lasatsa se raceasca treptat in cuptor, cu usa deschisa.
Asa cum va spuneam, tarta aceasta este o nebunie. Trei gusturi care se imbina perfect.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|