Ingrediente
Pentru aluat :
- 1 ou
- 125 g unt
- 250 g faina
- sare
Pentru umplutura:
- 500 gr ciuperci
- 50 gr blue cheese (puteti renunta)
- 1 ceapa
- 5 oua
- 150 gr smantana
- parmezan pt deasupra (cascaval ras)
- patrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se da la rece cel putin 30 de min.
Intre timp ne ocupam de umplutura, curatam legumele, taiem ceapa marunt si ciupercile felii, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Batem ouale, adaugam smantana si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim in o lingura de unt ceapa impreuna cu ciupercile, cat sa se inmoaie putin.
Tapetam tava pentru tarta cu unt si faina foarte bine, scoatem aluatul de la rece, il intindem in forma, intepandu-l cu furculita din loc in loc (pt a nu se umfla) si il dam la cuptor la temperatura potrivita timp de 10 min (370F).
Scoatem aluatul din cuptor si incepem sa umplem tarta mai intai cu blue cheese din loc in loc
Peste branza, punem ciupercile cu ceapa (scurse de zeama pe care o lasa), turnam amestecul de oua cu smantana peste, presaram parmezan si patrunjel verde deasupra si dam la cuptor la foc potrivit timp de 45 de min.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si blue cheese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|