Tarta cu ciuperci si blue cheese

Postat de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri
19 Feb 2011 | 5202 vizualizari
Tarta cu  ciuperci si blue cheese

Imi place foarte tare combinatia dintre ciuperci si blue cheese asa ca m-am gandit sa prepar rapid o tarta cu ciuperci ca urma sa am musafiri. Am cautat o reteta simpla si cea mai apropiata a fost reteta Iuliei (iulia's kitchen), insa modificata dupa gustul meu.

Ingrediente

Pentru aluat :  

  • 1 ou 
  •  125 g unt  
  • 250 g faina  
  • sare

Pentru umplutura:  

  • 500 gr ciuperci  
  • 50 gr blue cheese (puteti renunta) 
  •  1 ceapa  
  • 5 oua  
  • 150 gr smantana 
  •  parmezan pt deasupra (cascaval ras) 
  •  patrunjel verde  
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se da la rece cel putin 30 de min.

Intre timp ne ocupam de umplutura, curatam legumele, taiem ceapa marunt si ciupercile felii, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Batem ouale, adaugam smantana  si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim in o lingura de unt ceapa impreuna cu ciupercile, cat sa se inmoaie putin.

Tapetam tava pentru tarta cu unt si faina foarte bine, scoatem aluatul de la rece, il intindem in forma, intepandu-l cu furculita din loc in loc (pt a nu se umfla) si il dam la cuptor la temperatura potrivita timp de 10 min (370F).
 Scoatem aluatul din cuptor si incepem sa umplem tarta mai intai cu blue cheese din loc in loc

Peste branza, punem ciupercile cu ceapa (scurse de zeama pe care o lasa), turnam amestecul de oua cu smantana peste, presaram parmezan si patrunjel verde deasupra si dam la cuptor la foc potrivit timp de 45 de min.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu carne tocata

Postat de panacris

Chec aperitiv cu carne tocata

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2011, 21:11
bun bun o portie mare vreau
la 19.02.2011, 21:18
Hai la mine ca mai fac una for you
la 19.02.2011, 21:33
Wow,ce bunatate. O sa revin sa pun like.
la 19.02.2011, 21:45
Multumesc mena29
la 19.02.2011, 22:08

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking