Tarta cu fragi si capsuni

Postat de Constelatialeu in Prajituri
20 Mai 2014 | 4782 vizualizari
Tarta cu fragi si capsuni

Pentru ca azi am primit aparatul foto de la reparat ( prietenul la nevoie se cunoaste si ii multumesc),am pus de-o tarta.Aparata foto,este,platou nou este,fragi am cules,capsuni am cumparat.......si-a iesit o tarta....inspirata din ''gradina''Timeei....

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Umplutura
  • 1 plic budinca premium vanilie bourbon de la Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 25 g unt
  • Ornat
  • fragi de gradina
  • capsuni
  • 1 pliculet tort-gelee rosu de la Dr.Oetker
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa  fie aerat si sa creasca frumos.A m uns cu unt si tapetat cu faina o forma de tarta,am turnat blatul in ea si am pus forma la cuptorul preincalzit,cca 25 min,cand trece testul scobitorii este gata.O lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma si o asezam pe un platou,cu partea scobita in sus.

Crema: Intr-o cratita cu fundul gros punem pragul de budinca,zaharul si laptele,putin cate putin si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem cratita pe foc si cu telul amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam cubuletul de unt.

Turnam compozitia calda peste blatul de tarta,lasam cateva minute si apoi ornam cu fragi si capsuni.La final turnam gelul rosu,pe care l-am fiert pe foc cu zaharul si apa.Se toarna fierbinte,chiar daca curge pe margini nu-i problema,surplusul il dam deoparte sa fie tarta aspectoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fragi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie si menta

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de lamaie si menta

Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura ''vis de seara''

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura ''vis de seara''

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 17:23
O daaaa !!! Buna rau !
la 20.05.2014, 17:23
super buna
la 20.05.2014, 17:29
Uuuuu,vreau si eu ca tare bine arata!
la 20.05.2014, 17:42
la 20.05.2014, 17:43
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking