Ingrediente
- 360 g. biscuiti seci
- 250 g. unt
- 8 oua
- 200 g. zahar
- 500 g. ricotta
- 500 g. mascarpone
- 250 g. smantana
- praf de sare
- esenta de flori de portocale
- dulceata de capsuni
- visine din sirop pentru ornat
- capsuni
Mod de preparare
Biscuitii ii macinam cu robotelul si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei si taiat bucatele. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si esenta, pana devin ca o cema si se albesc. Adaugam mascarponele, ricotta si smantana.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam la crema amestecandu-le cu o spatula de jos in sus.
Crema o asezam peste blatul de biscuiti si coacem tarta in cuptorul incins , la foc mediu.
Cand este copta tarta o lasam la racit, iar dupa ce s-a racit o ornam cu dulceata de capsuni, cu capsuni proaspete si visine din sirop.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|