Tarta cu fructe

Postat de timea in Prajituri
29 Ian 2013 | 5130 vizualizari
Tarta cu fructe

O tarta ce o prepar de cand eram mica si care imi place oricand, indiferent de sezon.

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • praf de budinca de preferat vanilie dar se poate si de ciocolata (cum am facut eu de data asta)
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Fructe:
  • kiwi
  • banane
  • mandarine
  • Gelatina
  • un pliculet gelatina transparenta pt tarte
  • 200-250 ml apa
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile frecate cu praful de copt si la final incorporam faina folosind mixerul la treapta 1 sau cu o spatula.

Se toarna compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea, daca nu se mai lipeste este gata.

Se rastoarna blatul pe o farfurie, lasam cateva minute sa se raceasca.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste blat.

Spalam si curatam fructele si le asezam de jur imprejur sau cum dorim, dupa imaginatie.

Pregatim apoi gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe incepand de la mijloc sa acopere bine fructele.

Lasam la frigider o ora pt a se intari gelatina, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 12:08
frumoasa si buna
la 29.01.2013, 12:08
După cum spuneam, aşa de poftă aveam de aşa ceva că m-am şi gândit că o să prepari mintenaş tu Timi.
Nu mai cer, că degeaba am cerut
la 29.01.2013, 12:09
super!
la 29.01.2013, 12:10
Multumesc frumos Motan
la 29.01.2013, 12:10
Vaaaai, ce avem aici!
Super!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking