Tartă cu fructul dragonului

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
7 Dec 2012 | 6157 vizualizari
Tartă cu fructul dragonului

Fructul dragonului, numit şi Pitaya face parte din familia Cactuşilor şi creşte mai ales în Mexic şi America de Sud şi Centrală, însă poate fi întâlnit şi în Sud-estul Asiei, în Vietnam, Israel sau Australia. Gustul său este un amestec de kiwi cu pară, iar interiorul său arată ca un kiwi alb cu semințele dezorganizat dispuse.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • puţină sare
  • Pentru umplutură:
  • 185 grame (o cutie) brânză Philadelphia natur
  • 1 fruct al dragonului

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.

După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.

Se taie fructul în două longitudinal și se îndepărtează pulpa folosind o lingură. Jumătate din pulpa fructului se taie cuburi și se mixează cu ajutorul unui blender. Se lasă la scurs într-o sită 30 de minute.  Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme. Jumătatea de fruct rămasă se taie felii subțiri și se așează deasupra.

Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructul dragonului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Postat de comanligia

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si...

Citeste continuarea

Eclere cu zmeura

Postat de Oana

Eclere cu zmeura

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 13:53
la 07.12.2012, 13:54
Delicioasa , super arata
la 07.12.2012, 13:55
fain arata
la 07.12.2012, 13:58
Hmmm, îmi place cum arată. Întâi trebuie să mănânc fructul, aşa, ca să ştiu gustul lui original
la 07.12.2012, 14:00
Wow ce bine arata!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking