Ingrediente
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 4 linguri zahar pudra
- in sfert de plic praf de copt
- un praf de sare
- 250-270 g faina ( in functie de tipul acesteia si de cat ,,cere" aluatul)
- gem de prune ( cca 8 linguri)
- zahar vanilat pudra
- un ou
Mod de preparare
Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o tava rontunda cu marginile detasabile. Inainte, tava se unge bine cu unt.
Se aseaza aluatul , se ridica putin pe margini, se inteapa cu furculita. Peste acesta se adauga gemul de prune. De-asupra se pune aluat in forme diferite, eu am ales niste figurile decupate. Tarta se da la cuptor pentru 25-30 minute cel mult. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|