Tarta cu gem de visine - de post

Postat de mirela0911 in Prajituri
27 Mar 2012 | 8321 vizualizari
Tarta cu gem de visine - de post

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apa
  • un varf cutit sare
  • Pt.umplutura:
  • 400 g gem de visine
  • 1 mar mare
  • 25 g zahat pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • margarina cat o nuca

Mod de preparare

Margarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai necesita faina se mai poate adauga). Se acopera si se lasa la rece pt. 30 minute.

Intre timp preparam umplutura. Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la calit cu zaharul pudra si cu bucatica de margarina intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a calit marul se pune intr-un alt vas si se amesteca impreuna cu gemul de visine.

Aluatul se intinde pe masa infainata si se acopera o forma de tarta inclusiv peretii. Surplusul de aluat se taie, se framanta si se intinde din nou dupa care se taie fasii pentru a realiza gratarul de deasupra. Se pune peste aluat umplutura, se niveleaza si se aseaza fasiile de aluat. 

Se da la cuptor la 180 de grade pt. 30-40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de visine - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu mere (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura cu mere (reteta video)

Intr-un bol se pune untul moale, iar peste el se pune zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine cu un mixer pana ce amestecul devine cremos. Se adauga apoi coaja de lamaie si un praf de sare. Se...

Citeste continuarea

Nuci umplute(varianta I )

Postat de merisor67

Nuci umplute(varianta I )

Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2012, 21:49
Ma inscriu la o feliuta
la 27.03.2012, 21:58
vin si eu...ca imi place mult tarta cu gem
la 27.03.2012, 22:01
Fetelor haideti ca a mai lasat ceva fiu-meu!
la 27.03.2012, 22:05
mmm ce buna este
la 27.03.2012, 22:37
Foarte bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking