Tarta cu lamaie si iaurt

Postat de papabundetot in Prajituri
23 Iun 2013 | 3985 vizualizari
Tarta cu lamaie si iaurt

Ma tot gandeam ce sa fac dulce,insa nu aveam prin casa prea multe ingrediente si nici mare pofta sa ies la cumparaturi nu exista,asa ca am zis sa incerc o tarta cu ce aveam la indemana sa vad daca pot face ceva comestibil si…a iesit o bunatate!! Aluatul de tarta este unul clasic,obisnuit insa la compozitie am improvizat.

Ingrediente

Am folosit pentru aluat:

  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • 5-6 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie

pentru crema:

  • 400 ml iaurt
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri gelatina
  • 500 ml apa calda

Mod de preparare

Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava putin gris si l-am dat la copt.

Crema: Iaurtul l-am amestecat cu zaharul si am pus apoi zeama si coaja de lamaie,am omogenizat bine totul si  la urma am adaugat gelatina dizolvata in apa calda (am folosit o gelatina care nu necesita fierberea).

Separat am batut frisca pana a capatat consistenta si mai apoi am incorporat-o in crema de iaurt.Am pus toata aceasta compozitie peste aluatul de tarta copt si racit si am dat tarta la frigider pentru 2 ore.Dupa ce s-a inchegat bine am decorat cu niste ornamente de ciocolata.

Bun,rapid si racoros.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cobbler cu nectarine si afine

Postat de Bucataras

Desert cobbler cu nectarine si afine

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C. Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. ...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piersici si bezea

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2013, 18:28
TAre buna!! Asa fac si eu cand trebuie sa fac ceva si n-am chef de cumparaturi
la 23.06.2013, 18:29
Vreau si eu daca e racoroasa!
la 23.06.2013, 18:29
buna tarta ta
la 23.06.2013, 18:30
Dea,nici nu stiu daca mai face cineva dar eu am zis sa incerc sa vad ce iese...a fost buna dar..din ce stiu eu tarta de lamaie se face altfel...dar
la 23.06.2013, 18:32
A fost tare racoroasa,atat ca aluatul a iesit cam...tare,biscuitos asa ..poate ca e fara ou?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking