Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 230 gr faina
- 150 gr unt
- 80 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 1 varf de cutit de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- Ingrediente pentru crema:
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 4 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 125 gr mascarpone
- Ingrediente pentru spuma:
- 4 albusuri
- 1 strop sare
- 8 linguri zahar
- 2 linguri mac
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si dam la frigider aproximativ o ora.
Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|