Tarta cu legume si cremwursti

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
3 Oct 2012 | 8685 vizualizari
Tarta cu legume si cremwursti

Ingrediente

  • Blat :
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 4-5 linguri apa
  • sare
  • 1 ceapa rosie ( sau alba )
  • 300-400 gr ciuperci proaspete
  • 400 gr amestec mexican ( am folosit congelat )
  • 6 cremwursti de pui
  • sare, piper
  • 1 ardei iute ( optional )
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 4 oua
  • 250 gr smantana
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare

Pentru blat :

Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume ). Se lasa la frigider pana preparam umplutura.

Pentru umplutura : 

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit. Cand s-a inmuiat ( eu n-o las sa se rumeneasca ), se adauga ciupercile pe care le-am spalat, curatat si taiat felii.. Se adauga sare si piper. Se mai lasa 3-4 minute pana se mai evapora din apa continuta de ciuperci si se adauga amestecul mexican, ardeiul iute si cremwurstii taiati felii. Eu folosesc wok-ul si dau focul la maxim amestecand continuu. Ar trebui in 10 minute sa fie facute.

Ouale se bat si se amesteca impreuna cu smantana si cascavalul ras, plus putina sare.

Scoatem aluatul din frigider, il intepam cu furculita din loc in loc si-l dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Pentru ca am folosit un vas cu peretii drepti ( deci nu special pentru tarta cu zimti pe margine ), marginile s-au lasat putin., insa nu m-a deranjat, a rezultat in final o tarta cu forma rustica.

Turnam peste blat alternativ compozitia si amestecul de ou.

 Lasam sa se coaca in cuptor , la foc mediu, aproximativ 30 minute , pana ce oul este bine inchegat.si compozitia este bine legata.

Se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si cremwursti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Postat de RODIMUR

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...

Citeste continuarea

Budinca de paine, oua si sunca

Postat de diaconta

Budinca de paine, oua si sunca

Pâinea am taiat-o cubulete. Am batut ouale cu un praf de sare si piper,apoi am adaugat laptele si smântâna,am razuit si o parte de cascaval. Am pus ouale peste bucatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2012, 22:09
Ce fain arata!!!
la 03.10.2012, 22:21
Imi place
la 03.10.2012, 22:36
la 03.10.2012, 22:37
fain arata
la 03.10.2012, 23:33
ce culori frumoase,si ce apetisat arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking